уторак, 8. јун 2021.

I "EROTEKA" U KNJIZI

Piše: Stjepan Horvat

Iako se već čula poneka riječ o novoj knjizi u izdanju Čvora, evo tek sada i službene najave. Kao šesta knjiga u 2021. godini izašla je vrijedna zbirka kratkih anegdotalnih, humorističnih, poluozbiljnih i ozbiljnih pričica vezanih uz enigmatiku, veliku ljubav Slavka Bovana, vrsnog autora desetaka tisuća različitih zagonetaka, urednika i  enigmatskog pisca u tiskanim i internetskim medijima,   sudionika brojnih druženja zagonetača širom regiona, kvizaškog natjecatelja i … i … tko bi sve pobrojao čega ne. To je prva knjiga pod nazivom Eroteka (postoje najave da bi mogla biti još poneka) u kojoj je predstavljeno stotinu od gotovo trista objavljenih priloga pod tim naslovom na blogovima Logičke zagonetke Adnana Spahića i  Enigmatika (tupljenje i oštrenje) samog autora. Eroteka je šaljiva rubrika ali sve činjenice su tačne, kaže autor u uvodnom dijelu nazvanom Uputstvo za upotrebu.

Knjiga ima 168 stranica a sadrži sto tekstova i pedeset fotografija, a valja spomenuti da ima i Indeks imena (kazalo osoba) u kojem je zabilježeno više od trista imena zagonetača i osoba vezanih uz enigmatiku, što su se našli u pričama autora. I još nešto u ovoj kratkoj najavi – knjiga je posvećena Luki Bovanu, za sada prvom unuku bake Milijane i djeda Slavka, s velikom nadom da će biti još koja Eroteka i još unučića.

Knjiga Eroteka tiskana je digitalnom tehnikom u ograničenom broju primjeraka a može se naručiti od „Čvor“ d. o. o. Bjelovar. Cijena knjige je 120 kn (u to je uključena i dostavna poštarina za Hrvatsku!), a uplate se vrše putem banke koristeći IBAN Čvora: HR 5224020061100002081, a u rubrici Poziv na broj unosi se OIB naručitelja. Bilo bi dobro da po izvršenoj uplati nazovete Tajništvo i javite točnu adresu za dostavu (tel. 043 244 050). Knjigu možete dobiti i pouzećem a cijena knjige i poštarine je 150 kn. Naručiti možete telefonski ili na e-mail: cvor@cvor.hr.

Za uplate izvan Hrvatske cijena je 20 eura (uključena je vrlo skupa - gotovo 10 eura - dostavna poštarina za inozemstvo) a koriste se IBAN: HR 5224020061100002081, Swift code: ESBCHR22 i VAT: HR72793634017. Ne postoji mogućnost dostave pouzećem. Vjerujem da će se iznaći mogućnosti drugačije dobave knjige za RS. (sh)

10 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Još jednom se zahvaljujem Štefu i Čvoru.
nadam se da će biti "više od nekoliko" zainteresovanih za knjigu.

Slavko Bovan је рекао...

Uz ovaj tekst bi trebalo da ide fotografija, ali trenutno imam problem sa objavom fotografija na blogu. Valjda će se uskoro popraviti situacija jer imam nekoliko objava u pripremi.

Slavko Bovan је рекао...

Evo i slike. Proradilo!

Slavko Bovan је рекао...

Saznajem da je počela prodaja :)

Migo је рекао...

Iskrene čestitke! Bravo!

Анониман је рекао...

Поздрав свима! Указала ми се могућност доставе књиге лично од пријатеља из Хрватске у Нови Сад. Наручујем себи 1 примерак, па бих евентуално могла још 2-3 (да ни њих не оптеретим).

Ако неко из Србије жели да наручи овим путем, проследила бих му примерак поузећем када ми стигне. Молим вас да ми јавите овде или на мејл sofi.necin@gmail.com, до петка 11.6. Тада бисте платили само цену књиге од 120 куна у динарској противвредности, и евентуално моје слање из НС.

Поздрав од Софије Нецин

Slavko Bovan је рекао...

Sofija, hvala na pomoći.
Možda će biti zainteresovanih.

Анониман је рекао...


Javljam se Sofiji da smo Gordana i ja zainteresovani da nabavimo knjigu pa bi smo molili da nas stavi u spisak. Uplatu novca vršimo kako odredi Sofija.
Srdačan pozdrav Sofiji i pratiocima bloga TIO.

Šarići
Vlagor

Анониман је рекао...

Ево, да јавим да је квота брзо попуњена - јавили су се Динко Кнежевић, Шарићи и Крста Иванов. Данас поручујем, па јавим када књиге стигну.

Срдачан поздрав од Софије

Slavko Bovan је рекао...

Još jednom hvala.

Sada je preuzimam Srbiju :)
Ako ima zainteresovanih za knjigu, a žive u Srbiji neka se meni jave, a onda ću se pobrinuti da knjigu dobijete po cijeni bez ove skupe poštarine. (Pravimo neku akrobaciju u zaobilaženju međunarodnih poštaskih usluga).