среда, 2. јун 2021.

HAJRO NA ODMORU



Evo da se javim, umjesto BOB-a. Jučer smo prošli kroz Eureku, nema Orbisa... Sjeverni dio pacifičke obale je manje dostupan (po našim kriterijima ceste su super, vožjna pravi užitak, no ovdašnjim vozačima je preusko, previše krivina, uzbrdica...), manje je naseljeno, manje turista... znači, prekrasno, cesta je ili uz stjenovitu obalu koju lupaju veliki valovi ili kroz šumu, jučer smo prošli kroz onu slavnu sekvoju (malko tužno jer je drvo živi stvor, no dobro se drži, izgleda zdravo), bili na čudesnoj plaži sa crnim pijeskom (Lost Coast..., u stvari sitni kamenčići, kao iz SF filmova, imali smo savršen dan bez vjetra što je izuzetno rijetko)... Za tri dana sam prešao više nego za posljednjih 15 mjeseci, nastavljamo na sjever, Florence je sljedeća destinacija, nije u Toskani već Oregonu, biće valjda opet prilike i za Toskanu...
Srdačan pozdrav svima
Hajro

7 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Prijatan odmor vam želim. Pošalji još neke zanimljive fotografije.

Luka је рекао...

Pozdrav iz Splita!

Zdravko је рекао...

Pozdrav, i prijatan odmor!

Belirac је рекао...

Margareti i Hajri želimo ugodno putovanje i odmor. Izvještavajte nas redovimo. Većina nas u svojim životima neće obići ni sve okolne zemlje, a kamoli cijelu Evropu ili Ameriku.

Hajro је рекао...

Hvala na pozdravima i lijepim željama. Putovanje je najčešće dobra ideja, fizička odvojenost od svakodnevice pomaže i mentalnom dijelu, pogotovo nakon 15 mjeseci kakvi su bili protekli. Je li to zanimljivo, biće da i nije previše, no eto da budem malko "samo čovjek" (što bi rekao veliki i dragi Pero) pa da se javim i bez natčovječanskih napora da spasim enigmatiku od dvoslova i sličnih strahota. Stigli u Florence, vrijeme i dalje lijepo, prostori isto tako, sve je veliko, i svijest o veličini Pacifika, a i vremena koje su "vidjele" hiljadama godina stare sekvoje čija prisutnost ima neobičan efekt... Nastavljamo u unutrašnjost Oregona (Bend) pa polako prema jugu, dalje na sjever drugi puta, ovo je test koji zasad dobro ide... nadam se da nećemo mirovati kad se penzionerski umirovimo.

Jovane, tebe se sjetim kad vidim zanimljive table sa nazivima mjesta, eto jučer Eureka, jutros Orick, a i neke druge... Neke dionice me podsjete na naše prostore koje znam pa velim "sad ćemo se spustiti u Senj", drugi put isto za Travnik i sl...

Belirac је рекао...

Pa kad naiđeš na table sa zanimljivim imenima mjesta, ako je zgodno, zastani i - slikaj.

Na en-Wiki postoji dugačak članak o Oricku. U blizini su pronađeni rijetki minerali orikit i kojotit.

Hajro је рекао...

Nisam znao to za Orick, hvala... skupio sam hrpu zanimljivih kamenčića sa plaža...

Najčešće je nemoguće stati blizu znaka, suvozač bi mogao uslikati znak u vožnji (kao ja sa Perom "početak Kraja") no za to treba više umijeća, a i entuzijazma.