понедељак, 7. јун 2021.

HAJRO NAM PIŠE





8 dana, 2800 km, bilo je super, prijatno, zanimljivo i korisno. Naravno, i vrlo naporno, ne bi moglo u rubriku odmor, ali ni u tipični, sveprisutni mazohistički turizam (uvijek se sjetim izvrsnog teksta Vuka Perišića, lako ćete ga naći, originalno je objavljen na tportalu).

Prva dva fotosa su sa Crater Lake-a, vrlo posebnog mjesta gdje čovjek (kao i među sekvojama) osjeti vrijeme i Zemlju nekako drugačije, konkretnije. Davno, davno sekundarne erupcije su zatvorile krater vulkana, vremenom se punio vodom (naravno da nema pritoka) i sad je to poveliko (8 - 9.7 km široko) jezero, prekrasne boje i rekordne dubine (skoro 600 m). Bio je vedar i sunčan dan, ali i vrlo hladno, svuda (osim na cesti) je povelik snijeg. Treći fotos je drugi vulkan (potencijalno aktivan), u stvari dva, jedan uz drugog – Mount Shasta (4322 m) i nešto niža Shastina. Za vrijeme vožnje na jug ova ljepota ukrašava vidik nekih sat vremena. Četvrti fotos (patke) je iz Benda, učinilo mi se da se može napraviti kakav rebus, ja sam na pola puta… Za kraj lagan zadatak – znam da je isto sve (ne samo korijen) i prelako, ali je slatko i nostalgično, dakle vrlo ljudski, pa ćete mi oprostiti.

Srdačan pozdrav svima, valja se vratiti rutini, što uključuje i osmice i bezopisne bušmane.

Hajro

7 коментара:

Belirac је рекао...

2800 km u 8 dana, prosječno 350 km po danu. Za usporedbu: Beli Manastir-Zagreb - 300 km, Beli Manastir-Solun - 900 km. Čestitka putnicima.

Slavko Bovan је рекао...

Dužina dunava 2850 km, a Dunav teče "odnde-donde". Svaka čast vozaču/vozačima.

Анониман је рекао...

Gorivo je jeftino, a Hajrina kičma neslomljiva. Nosi on madrac sa sobom. Pero

Hajro је рекао...

Hvala na čestitkama... udaljenosti su dio ovdašnje normale, previše vremena se provodi u autu, sad mnogi rade od kuće no to donosi nove neželjene stvari.

Kičma ne voli vožnju a ni vezanje poma, što je na programu narednih sati, ali valja zadovoljiti duh, pokret i boravak napolju su mi neophodni. Jeste li zakazali SOZAH, nadam se da se vidimo na jesen...

Анониман је рекао...

Mој пријатељ Вук Перишић! Он, Ненад Скитарелић и ја, нераздвојно друштво у периоду 82-86.

Анониман је рекао...

Заборавих се потписати
М. Милићевић

Hajro је рекао...

Od analitičara (kolumnista...) očekujem da analitičkom pameću i činjenicama osvijetli temu (najbolje neku od koje drugi bježe) sa neke nove strane, uvijek direktno, navede na razmišljanje, iznenadi idejom, nekad i šokira (zašto ne, treba razdrmati učmalost) i, vrlo važno, bude duhovit... Nevažno mi je da li se ja tog časa slažem s njim (ako i imam nekog znanja o temi). E Vuk je takav i rado ga čitam. Kad već zađosmo u neenigmatske vode, uostalom pisana riječ je danas sveprisutni fenomen bez obzira na teme, evo i linka
https://www.tportal.hr/komentatori/clanak/turizam-kao-patnja-masovnih-razmjera-20130729