понедељак, 21. јун 2021.

MISAONI VIŠEBOJ

U Sumartinu na Braču od 17. do 20. juna 2021. održan je međunarodni turnir u misaonom višeboju. Učešće su uzeli svi dosadašnji organizatori misaonih višeboja – Petar Štambuk i Rade Goljović, a domaćin je bio, naravno, Pero.

Turnir se sastojao od tri discipline:

1.  Optimizacija/ Sudije su bile Diana i Snežana, lepše i pametnije polovine pomenute dvojice, a glavni sudija Luka Pavičić morao je biti angažovan samo u jednoj kriznoj situaciji u restoranu u Splitu.

 

Šah/ Nakon tri partije besomučnog zatvaranja linija pešacima, zatim egzotičnih i ničim opravdanih žrtava, rezultat je bio nerešen – prvu partiju je dobio Goljović, drugu Štambuk, a treća je završena remijem.
Odmaranje izmedju disciplina je bilo aktivno – planinarenje automatskom metodom.


3.     Optimizacija

Ko je bolji optimizator odlučeno je (tačnije – nije) kroz društvenu igru zvanu KARTOGRAFI.
Za neupućene, „Kartografi” su ona prava, nama dobro poznata logičarska optimizacija koju može igrati 100 ljudi istovremeno, tako da je iskreno preporučujemo svima.

Prvu partiju dobio je Pero (112:79), uz bolesnu količinu sreće, dok je drugu dobio Goljo (82:73) uz čistu vrhunsku igru u stilu pravog majstora... Bar tako ja gledam iz svoje perspektive...

 



1.      5 x 5/Da bi ovaj turnir imao pobednika, pobrinula se druga disciplina.

Pero je dobio obe partije (56:50 i 62:61). Prilično edukativna razmena lokalizama dalmatinskog i raškog podneblja izgledala je ovako:


 

Dakle, uz opštepoznatu reč NJOK, domaćin je rekao gostu JOK! ...

Čestitam domaćinu na pobedi. Čekam ga negde na revanšu...

Izveštaj sačinio Zasluženo Poraženi

4 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Brojeve ispred pojedinih pasusa zanemarite.

Luka је рекао...

Čast mi je bila biti učesnikom 'Misaonog višeboja', i to s naglasnkom na drugi dio nazvilja, u jednosatnom druženju s perunom i nožem, prilikom njihovog izleta u Split!

Slavko Bovan је рекао...

Opravdano sumnjam da nije bilo antidoping kontrole.

Bravo za drugoplasiranog, ali i za pretposljednjeg.

Unknown је рекао...

Alkohol s preko 60% gradi nije bio dopušten 😀