петак, 11. јун 2021.

HOBIŠA

Piše Stanko Šarac

Uz jutarnju kavu, ako je moguće, konzumiram i dozu tvojih enigmatskih vijesti! Nisam baš redovit u tome jer druge obveze još uvijek prevladavaju! 
Teška kriprogramka  koju si objavio kao i  Hajrin komentar ponukali su me da pokušam pronaći traženog bušmana! I uspio sam! Podsjećanje na dobra stara vremena!
Šaljem skenirani primjerak iz moje zbirke sačuvanih radova.  Prema upisanim podacima, rad je objavljen 02.07.1980.  u Vjesnikovom KVIZU, posebno izdanje LJETO '80.
Ja sam tada bio "prašinar" u Tuzli pa je netko drugi upisao rješenje.
Ako misliš da je korisno i zanimljivo, možeš ovo objaviti da riješimo zanimljivo pitanje  križanja uvrštenih španjolskih pojmova!  Tada je očito bio redakcijski običaj u mreži upisati  odgovarajuće slovo (znak) na mjestu križanja težih pojmova kako bi se pomoglo rješavačima!
Bilo je u to vrijeme vrlo zanimljivih kombinacija u radovima našeg tada aktivnog trija, a koje su nailazile na razumijevanje urednika u Kvizu!
Možda je to i tema za jednu posebnu priču!
Srdačan pozdrav tebi i tvojima, a posebno čitateljima. 

3 коментара:

Rešad Besničanin је рекао...

Ovo je za antologiju!

Миле Јанковић је рекао...

Naročito TRIPUN KOKOLJA.

Hajro је рекао...

Hvala Stanko, lijepo podsjećanje na rad, vrijeme, atmosferu...

Nije najvažnije je li sam rad antologijski, pristup, duh, atmosfera sigurno jesu.

Redakcija Kviza ne bi pustila Tripuna bez potvrde, evo vidim u Enciklopediji JLZ piše Tripo ili Trifun... Mi smo sastavljali u hotelskoj sobi, dakle sve iz glave, jedan od nas je rekao TRIPUN i nastavili smo kombinirati s tim. Da je rekao TRIPO mi bi i to uklopili, može na isto mjesto, da se sačuva desni dio sa ŠK i RLJ, lijevo GT i PP nisu problem... Ako je i totalno pogrešno opet je vrijedan biser, primjer hobističkog i zanatskog pomicanja naprijed. Bilo bi lijepo vidjeti slične primjere, stvari koje su dodavale neki novi kvalitet našem lijepom hobiju i zanatu. Poslaću Slavko štogod, volio bih da i drugi idu istim putem hvale ili samohvale, ništa loše u tome, a ni u kritikama, naprotiv, cilj je da vidimo, ocijenimo, naučimo...

Dobri Airto Moreira je ostao u memoriji sjećanja, biće da ga je bilo u nekoj od varijanti kombinacije.