уторак, 20. септембар 2022.

EDL UKRŠTENICA (13)


EDL 2022 - sedmo mesto (46 bodova)
Jovan Nedić

5 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

PTIČJA JAJA.

Slavko Bovan је рекао...

Ovo VAROŠARIJE mi se baš dopada.

Belirac је рекао...

Uz sastav, poslao sam i izvore za neke pojmove:

ALIJAGAWiki – Ali-aga Kučukalić (poznat i kao Alijaga Kučukalić; Čačak, 1807. – Brčko, 1905.), bosanskohercegovački preduzetnik, mecena, humanist, dobrotvor i vakif bošnjačkog porijekla. Jedan od najvećih dobrotvora ne samo u Brčkom, nego i u Bosni i Hercegovini.
ŠTRUKELJWiki
VIJAZ – putovanje (RSANU)
IVO TIKVICA – hrv. klarinetist - Dubrovnik-festival
JORINE – predjel na Hvaru – Wiki
ELEKTROVOD - En-acadenic.com
PTIČJE JAJE - Hrv. enciklopedija

Mandrak је рекао...

Ajde da i ovo izanaliziramo.

Levi deo mreže upropašćen u startu, tj. namerom da se tu sklepa kakva-takva belina... i kakva-takva je i sklepana. A samim tim je upropašćen i ostatak mreže jer je sve desno od beline samo zakrpa.

Od silnih monotonih reči izdvajam ARAKANAC, to je praktično nedopustivo u ozbiljnom radu (eventualno u kvadratu 8 x 8, ali onda imamo na umu da je to kvadrat drugog reda).
I uopšte ne kapiram šta autor misli da je postigao tim proširenjem sa Denikenom, da li to treba da ostavi bolji utisak o katastrofi, šta li?

Gle čuda, upropašćen je i zakrpljeni deo. Tu je sve u senci aneurizme, kao god da je to neka lepa i efektna reč koja svojim prisustvom može da opravdava svaku besmislicu, pa i VIJAZ.

Jedino što mogu da pohvalim je doslednost: rad je od početka do kraja amaterski, nema oscilacija, nema varijacija, totalno skladna propast.

Da ocenjujem, ne bih mogao da dam više od 3, a najrealnije je 2.

Nedjeljko Nedić је рекао...

Znam da Jovan može bolje, pa mi je jasno da je ovu križaljku poslao reda radi. Ima samo 34 slova u skupinama, 2 velike množine (LIBERATORI, PTIČJA JAJA), teže pojmove (VIJAZ, JORINE, IVO TIKVICA, ŠTRUKELJ), 2 crna polja u zadnjem redku ... Trojka ili četvorka.