петак, 23. септембар 2022.

EDL UKRŠTENICA (17)

EDL 2022 -   45 bodova

Boris Babič

2 коментара:

Mandrak је рекао...

Zar ovo nismo već videli?
Aha, to je druga verzija (inače, nije uobičajeno da se isti sastav sa izvesnim varijacijama ocenjuje dva puta, ali to je već do žirija).

Ako baš treba uporediti kvalitet verzija, meni se ova malo više dopada. Mislim da je Boris prvo ovo sklepao, pa je onda probao da skloni crno polje u 7. redu.

Zapravo, od ovoga je mogla da nastane solidna ukrštenica. Samo je trebalo naći adekvatniju uvodnu desetku, pa onda umesto eko-vrt neku sedmicu, ovo ČA postaje četvorka, odozgo drveno, vod. kornjača, nestaje jedno crno polje ispred etui, a gubimo i "strvi" (reč je em ružna, em je množina neuobičajena) u korist npr. strke. Takođe, nestaje akvatan, obrtanja mogu da se vrate u jedninu, i od svega slabog na kraju bi ostao samo pridev drveno (a to bi bilo skroz ok).

Nedjeljko Nedić је рекао...

Bjeline nema, 12 je crnih polja, 7 dvoslova (par je ukrižanih), 1 kratica i 4 jednoslova, teži pojam AKARNANIJA, dvije množine, ali 10 je rijetkih slova, 57 slova u skupinama i visoka rješivost. Po mojim ocjenama bila bi ispred one njegove bjelinaške.