уторак, 27. септембар 2022.

EDL UKRŠTENICA (22)

EDL 2022 - 44 poena

Branislav Nikić

6 коментара:

Mandrak је рекао...

Zanimljivo je ovo.
Ima blistavih momenata... a ima i potpuno nenormalnog sadržaja.


Da pođemo od uspravnih reči u belini: nabudženo, ambiociozno, i formalno i sadržinski efektno (jedino ne znam šta je LJAKA, valjda neki nadimak).
A onda čovek ugleda "vinogradov" tamo gde je bez po muke mogao da uđe vinogradar i shvati da je u ovom radu zakazao ljudski faktor. :)

To postaje još očiglednije kad među vodoravnim rečima vidimo RASTRČANI.
(KANKANI, nadam se, nije kankan u množini).

I tačno onoliko koliko su lepa rešenja: dvoškržnjak, rožnjača, nadvožnjak, Trešnjevak i veštačka kiša, toliko je raspored crnih polja ružan i destruktivan.

Ukratko, 5 -. :)

Mandrak је рекао...

Usput, dvoglav je lako mogao da pređe u dvoglas, pa ga i ne računam u prideve. Samo u indikatore odsustva ljudskog faktora. :)

Nedjeljko Nedić је рекао...

Dvije riječi s istim prefiksom (DVOGLAV, DVOŠKRŽNJAK), zbog kojih bi križaljku diskvalificirao, 14 crnih polja, dva para ukrižanih dvoslova, ples KANKAN u množini za koji nisam siguran da može, DRASTIKA, LJAKA, glagolski pridjev RASTRČANI ...

Feniksovac је рекао...

KANKANI - (Mercalli-Cancani-Siebergova ljestvica [merka:'l:i kanka:'ni zi:'bəɹg~] (Mercallijeva ljestvica, MCS) (po talijanskom vulkanologu Giuseppeu Mercalliju, talijanskom geofizičaru Adolfou Cancaniju i njemačkom geofizičaru Augustu Heinrichu Siebergu);

Анониман је рекао...
Администратор блога је уклонио коментар.
Željko Jozić је рекао...

Točno. Dva su pak Feniksovci :)