четвртак, 22. септембар 2022.

EDL UKRŠTENICA (16)

 EDL 2022 - sedmo mesto (46 bodova)

Jovan Vuković 

3 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Posebna zahvalnost jednom od najstarijih aktivnih enigmata na Balkanu.

Mandrak је рекао...

Pre nego što pređem na stvar, moram da istaknem jednu stvar: ovde ne ocenjujem ljude, nego konkretne radove koji su bili u konkurenciji i koji su dobijali poene od sudija dobrovoljaca. Da li je neko sastavljao u znak podrške ili iz drugih razloga, meni je nebitno, kao i to koliko autori imaju godina, iskustva itd.

Interesantno. Svaki rutinirani sastavljač vidi da je ovo amaterizam, ali takođe svako može da primeti da se autor potrudio i da je uložio izvesnu stvaralačku energiju. Nažalost, ovaj ambiciozni koncept prevazilazi njegove mogućnosti, pa je rad prepun sumnjivih nizova slova tj. loših rešenja.

Diskutabilno je samo glasanje i činjenica da su u isti koš strpana 4 sastava čiji je kvalitet potpuno različit. Po 46 poena imaju i krajnje opušten Jovanov uradak, i Borisov neuspeli eksperiment, i Željkov odličan rad.

Nedjeljko Nedić је рекао...

Bodovanje križaljaka nije jednostavno. Slažem se s Mladenm i držim da nikako križaljke Jozića i Babiča ne mogu imati jednak broj bodova kao ova Jovanova.
Nedostaci ove solidne križaljke su samo 3 rijetka slova i teži pojmovi (SKABAN, ALEG, ANEJA, LORŽ, BEME, ČOR, OTRA, LUNIK, STAK) te množina LJUBAZNOSTI. Broj slova u skupinama je velik - 78. Sredina tablice.