среда, 14. септембар 2022.

EDL UKRŠTENICA (6)

EDL 2022 - 5. mesto (48 bodova)

Sreten Perić
(NAKNADNO ĆU OBJAVITI UKRŠTENICU ŽIVKA BARIŠIĆA)

11 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Ako ni zbog čega drugog, EDL treba i ududuće organizovati zbog velikog interesovanja posjetilaca TIO. Evo, trenutno je u desnom stupcu DESET najčitanijih objava u zadnjih mjesec dana. Sve se odnose na EDL.

IlijaO је рекао...

Slažem se!
Ali...ubuduće u žiri biraj " dokazane članove EKK-a,( to, valjda, dokazuje da je procjena i ocjena 100% u redu), i eminentne stručnjake dokazane na polju ne(osnovanih) kritika i pljuckanja po rezultatima i ocjenama ( a to je, zapravo, na kraju, najlakše!) .
Već imam dva- tri kandidata za nagodinu! Ja više ne bum, uz dužno poštovanje i uvažavanje, kako organizatora tako i samog konkursa! A i nisam baš neki stručnjak...
Možda je vrijeme da se već sada počnu javljati kandidati za sudije, a mi ćemo onda glasati, koga izabrati! Možda im treba osigurati i honorar, jer, to je ipak, mukotrpan a nezahvalan "posao".

Slavko Bovan је рекао...

Već duže vrijeme imam ja dobar (najbolji mogući) prijedlog...da sam žiriram.

Tako se glasovi kritike neće rasipati na više strana (na sudije, na organizatore, na vremenske nepogode,...). Tako biste vi , odnosno tako bi tamo oni neki, imali legitimnu i JEDNU metu za napad.

...uz to sam i dokazani član EKK.

Jedina mana takvog načina žiriranja je to što bi izostale pohvale na račun autora, ako im se omakne nešto dobro, a sudija to adekvatno rangira. Ne bi se moglo hvaliti, a da se ne upita autor: "S koliko se ništica piše tarifa koju si platio sudiji?!".

Slavko Bovan је рекао...

Šalu na stranu, hajde da pogledamo ovu ukrštenicu.

Meni je za oko zapala ova TERNO VUNA. Prvi put čujem za to, ali je to vjerovatno moj propust.

Slavko Bovan је рекао...

...moj propust što nisam upoznat s tim pojmom.

Živko је рекао...

Slavko, ovo uopće nije moj rad.

Pozdrav,
Živko

Анониман је рекао...

Slavko,
malo si poranio pa si moj petoplasirani rad stavio na četvrto mesto.
Ja se ne ljutim, ali zbog kolege Barišića...

Na konkurs EKK poslao sam dva rada, iako sam bio u vremenskom cajtnotu,
ko velim da uzmem učešća. Kako nisam imao vremena za burgijanje poslao sam radove
bez beline, što bi rekli radove koji su prohodni bez gomilanja crnih polja...

TERNO-VUNA je reč koja me je izvukla iz donjeg dela, a znači - vrsta fine vune (naziv po imenu jednog francuskog odgajivača ovaca) Izvor je Veliki leksikon stranih reči i izraza Radomira Jovanovića.

Lozničanin

Slavko Bovan је рекао...

Hvala Sretene.
Pošto su ukrštenice pod šifrom, "malo" sam promašio.

Slavko Bovan је рекао...

Izvinjavam se Živku, Sretenu i svima koji su zainteresovani za ovu temu.

Nedjeljko Nedić је рекао...

Samo 40 slova u skupinama, nepoznata TERNO VUNA, jednoslov M u zadnjem stupcu, ali i 8 rijetkih slova. Možda je koje mjesto previsoko.

Mandrak је рекао...

Solidno, šta znam. Ako se tome doda i da je mladi i perspektivni autor i pored cajtnota završio na 5. mestu, ima nade za bolji plasman na nekom narednom takmičenju (inače, moram da primetim da naš Srele svako svoje učešće na konkursima komentariše na potpuno isti način, te verovatno ne postoji osoba koja više rabi germanizam cajtnot /što će reći: vremenska oskudica/... a takođe je teško naći enigmatu njegovih godina sa manje radnog staža i životnih obaveza).

Meni ne smeta terno-vuna, ali ako je ovde običaj da se izdvoji ono što nam se ne dopada, na mojoj listi su reči KOGA i ODOJE jer ne znam šta znače.